Tuesday, October 09, 2007

Broad beans & Bresaola on toast

broad bean bresaola bites

This is one of the most brilliant little dishes I've come up with this fall. It's completely irresistable! And sadly, I don't know what to do now that broad beans are no longer in season. I have some stashed in the freezer, so I'm good for a little longer!

What you do is simply toast some brilliant bread. Mash some broad beans with a little bit of lemon juice and a few drops of olive oil. Add some black pepper. Spread on the bread. Crumble over some of your favorite blue cheese. (Mine is St. Agur.) Top with a rumpled slice of bresaola or anything else really, parma or serrano ham would also be great here. Or simple bacon, cooked to a crisp. It's your call. But do make it. You won't regret it.

10 comments:

Hemliga kockan said...

Jaa! Perfekt, det här gör jag ikväll! Jag har förresten provat de där frysta bondbönorna jag skrev om tidigare, de var tyvärr inget vidare... Mjöliga och trista. Provar en gång till men ska tina upp dem långsamt och med omsorg.

Joe said...

There's a nice variation on this where you add about a 1/4 cup each of mint and parsley. It's popular in the American south as an appetizer spread.

annamaria said...

Idag blev jag såååå glad! Jag har konstaterat att jag är inte ensam! Läste tidigare idag en artikel om en viss dam (du...) som var "besatt" av sin matblogg. Hela min omgivning börjar nog undra om jag blivit sjuk på något vis....Jag håller inte reda på riktigt 200 matbloggar så jag förstår att du är upptagen....Roligt att läsa om dig!Min man nickade igenkännande när jag sa att det finns fler som får äta halvvarm mat pga fotografering...hihihi. Välkommen till min blogg så har du 201 o hålla reda på!

annamariasmatblogg.blogspot.com

Frida said...

Oh vad gott det ser ut, och låter. Höstmörker, matiga smörgåsar och en kopp the... Kan funka.

Anonymous said...

Wow Anne, that is so pretty! I'm not even sure what a broad bean is, but I am going to find out!

Anonymous said...

Found it...another word for fava bean...something I have never tried but this is so yummy looking I think I will have to!

Anonymous said...

When there are no beans available substitute avacado. Looks good!

Anonymous said...

Men hallå...om jag sett detta igår kunde jag köpt mer Bresaola idag....Nu är den slut!!!
Hoppas din mat smakade...och att det gick bra för den andra hälften. Höll tummarna.

Jeanne said...

Oh yummy! That looks so similar to somethign I made over the summer:
http://www.cooksister.com/2007/07/broad-bean-cros.html

And I imagine the taste will be similar to my beloved habas con jamon. I could just live on broad beans...

Annemarie said...

These look lovely Anne - great entry for DMBLGiT. I'll keep this in mind for next year's broadbean season, and I think it will make my husband very happy.