Wednesday, July 09, 2008
Orange-Rum Macaroons
No, I didn't spell macarons wrong. This is about macaroons. And sadly, not about macarons. I won't go into technical differences - suffice to say that macarons are dainty little things that are super-difficult to make (at least I think so!) and macaroons are a lot sturdier, and takes five minutes to make. Both are delicious. This version has orange zest and dark rum, which makes these coconutty delights even more irresistible.
Orange-Rum Macaroons
makes 15
50 g butter
2 eggs
100 g sugar
175 g coconut flakes (unsweetened!)
1 orange - the zest
1 tbsp dark rum
1 tsp vanilla extract
Melt the butter. Whisk the eggs and sugar with coconut, orange zest, rum and vanilla. Add the melted butter. Leave the batter to rest for ten minutes, then shape into small mounds on a baking sheet. Bake for 15 minutes at 175°C.
Recipe in Swedish:
Kokostoppar med apelsin och rom
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
11 comments:
American Macaroons theseare. I love the orange rum combo.So tropical.
would never have thought of putting rum in macaroons - sounds like a delicious combination
Jag förstår inte macaron och macaroon. De är ju inte som franska macarooner. Och var är en macaron?
Jessika, det är de franska bakverken som är macarons.
Åhå, jag trodde det var tvärt om. Det är för ofta nötter i macaroner, men de är väl lite svårare maränger?
Det är till och med *alltid* nötter i macarons. Ja, eller mandel då, men det är väl lika illa för din del? Det är snarast biskvi-aktigt, men lite fluffigare och krispigare, mer marängaktigt. Det svåra är att få rätt konsistens på smeten så de torkar till precis rätt innan man kör dem i ugnen...
I first thought that you had made macarons :-) I'm still planning but I guess I'm scared :-)
Your macaroons look and sound wonderful!
Ja, om det alltid är mandel eller andra nötter i dem så är ju det en simpel förklaring till varför jag aldrig så mycket som har tittat på ett recept.
Såg du mitt förslag på namn till kittisarna? Lite tråkiga kanske...
Jessika, inte tråkiga men möjligen lite för människolika för min smak. Den ena ska heta Kitty Karat, och den andra något på K plus Kristall, har vi kommit fram till :)
Kalanthe?
Oooh, love the rum & coconut combo! These would be perfect with an espresso...
Post a Comment