Tuesday, December 01, 2015

Special pop-up banquet - and a chance to win tickets!

Titti Qvarnström

Lidl is a grocery chain, present in several European countries. I mostly go there for their fun seasonal stuff, ice cream, and their really great fruit and veg department. I don't have a store very close to me, or I'd definitely shop there more often.

Last year, they partnered up with a famous chef to create a pop-up restaurant, to showcase their ingredients. This year, they have something even more special planned: a one night only pop-up banquet called Le Bon, on December 10. The chef is Titti Qvarnström from restaurant Bloom in the Park, who was the first Swedish female chef to receive a Michelin star.

So - some facts. The banquet will be held at Globen Annexet, on December 10. Anyone can buy a ticket tomorrow, December 2, but you better hurry - they'll sell out fast. Titti will have 50 more chefs to help her serve everyone - 1300 guests! The proceeds from the banquet will go to cancer research, Barncancerfonden. The menu - and therefor the recipes - are secret until the big night, but after that I hope I can share them with you.

LEBON LOGO Black

Careful readers might note that this is on the same night as the big Nobel banquet. If you're not invited to that - I know I'm not - this is your chance to go to another big, fun, spectacular party! I've been given the opportunity to give away two tickets to Le Bon. If you want to win, tell me your favorite party recipe in the comments. Two readers will win one ticket each. Last date to enter is Sunday December 6, and the winners will be contacted via e-mail shortly after that.


3 comments:

Lena said...

Ooo.. jag vill sååå gärna gå!
Mitt bästa fest recept är min mammas recept på laxmousse.
Super mumsigt tillsamman med ny skalade räkor eller lite löjrom den funkar både på en middag med vänner och på en större fest då det går fint att förbereda flera dagar i förväg.
Recept hittar du här -> http://lillamyzan.blogspot.se/2008/01/laxmousse.html

Anne-Lie Elfvén said...

Åh vilken kul tävling! Här kommer två tips på enkla snack/smårätter till festen.

Kärna ur dadlar och lägg i en bit grönmögelost/chèvre, linda en baconskiva runt och gratinera i ugnen på 200-220 grader tills baconet fått fin färg.
Den andra är helt enkelt potatischips (av bra kvalitet), lägg på en klick créme fraiche, löjrom och en liten dillkvist. Servera på fat. Båda är urgoda och ständigt återkommande på mina kalas.

Slänger in ett lite annorlunda potatistillbehör som funkar lika bra till kött/fisk och det är helt enkelt att fylla filodeg med potatismos (helst hemlagat och gärna med tryffel och parmesan/västerbottenost), lägg ut två fyrkanter av filodeg, lägg på en klick mos och nyp ihop. Gratinera i ugn på 225 grader tills filodegen fått fin färg. Smaklig spis!

Erika said...

Vad är ett riktigt party utan en härlig syrlig efterrätt.
Här recept på en supergod cheesecake som jag gör ofta då den är så lätt och är så himla god.

Ingredienser:
75 gram smör
10 st digestivekex
1 krm kanel
200 gram philadelphiaost
2 st gelatinblad
1 st citron rivet skal och saft
1,5 dl florsocker
1 burk(ar) Kesella mager kvarg

Tillagning
1. Smält smöret i en kastrull. Stöt kexen fint och blanda med smöret och kanel.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
4. Riv citronskal och pressa ur saften.
5. Blanda ost, kesella, socker och skal och saft.
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning.
6. Häll smeten i formen och ställ i kylen en timme.