Monday, November 19, 2007
Tomatin Whisky
It'll be a short post today. I'm in an all-day meeting, for the local parliament. (For the record, the food isn't all that.. lunch was nice though - baked salmon with rice and I think some kind of lime-wasabi sauce.)
Anyway. Whisky! I rather like whisky, but not as much as my husband who's a big fan. Only single malt makes it into our cupboard though, and it's pretty much just Scottish ones. (Although I snuck in an Irish one a while ago.) This one is pretty new to at least the Swedish market, but Tomatin is a big distillery, and they've produced a lot for different kinds of blender whiskies.
It's really smooth - and like all highlands, not especially peaty or smokey. It has a nice sherry finish, and I really recommend this to anyone who likes whisky, but does NOT like the overly smokey ones from Islay. (Personally, I think they're way too smokey - sort of reminiscent of licking an ashtray. Not very appealing.)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
Who's to say you might not require whisky to withstand the entire meeting?! ;)
I guess you don't enjoy a cup of hot Lapsang very often then either? I lik'em smokey. Laphroig is still my favourite...
Jessika - spot on, that would make this much more enjoyable.. :)
Nikka - totally true, I've never enjoyed Lapsang much. :)
Jag blev lite fnissig Anne. När jag var i Stockholm på utbildning för något år sedan - på någon form av stort Folkets Hus (minns inte namnet) så åt jag exakt samma mat som du beskrev. Gott var det.
Jaha, vad rekommenderar Per för whiskey i största allmänhet för någon som gillar skiten men ej är konnässör? ;D Vi har nå... Öhh... Grant's. Inte så god om man frågar mig. Och krogklassikern Famous Grouse. Och en bisarr whiskey som heter McBundy. :D
Bara man inte försöker lura i mig bourbon är jag glad. Fi fan vilken fejk. Jänkare är konstiga människor ibland! (Nej, ofta, förresten.) :(No offense, jänkare.) Ja, jag har börjat banta med pulver nu, det är därför jag är helt borta!
*slutar svamla för ikväll* :D
Feline, du är varmt välkommen att smaka dig igenom vår samling :) Det är ju så personligt det där... men jag tycker om doublewoods, de är lite mjukare i smaken.. very nice. Men du, pulver? DET är ju knappast människoföda...
Kul att Du skriver om whisky. :-)
Har Du hört om Tesse kommer börja om med sin whisky blog?
Till Féline vill jag dessutom säga att rätt sorts bourbon kan vara riktigt god. Min favorit är Maker’s Mark.
BeRKA - det lär nog dröja :) Hon är gravid, så ingen whisky för hennes del på läääänge.. :)
Man har bourbon i mint juleps. Hemskt gott.
Post a Comment