tag:blogger.com,1999:blog-8814165.post4240313185170934907..comments2024-03-21T07:01:34.573+01:00Comments on Anne's Food: Philips Pastamaker - giveaway!Annehttp://www.blogger.com/profile/18224478760304481724noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-89196101757137094092015-05-17T12:07:43.765+02:002015-05-17T12:07:43.765+02:00Glömde ju också emailadress. :) leeceelou24@hotmai...Glömde ju också emailadress. :) leeceelou24@hotmail.comKatarinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-35438474960700744112015-05-16T22:13:46.656+02:002015-05-16T22:13:46.656+02:00Barnens favoritpasta och en av deras absoluta favo...Barnens favoritpasta och en av deras absoluta favoriträtter är min så kallade Alfredokopia med en twist, nämligen att jag bryner smöret. <br />Bryn en rejäl mängd smör (absolut inte margarin), häll sedan i vispgrädde och koka upp så det blir en sås. Häll i riven parmesan (viktigt att det inte är någon fejkost). Blanda med nykokt pasta. Salta vid behov. Enkelt, snabbt och billigt. Visserligen är såsen inte speciellt nyttig, men med lite gurka och majs vid sidan om blir middagen lite nyttigare i alla fall. Såsen går jättebra att komplettera med stekt skinka, bacon eller stekt skivad kycklingfilé för den som vill (läs: min make). Men Gabriel och Zelda vill helst enbart ha såsen utan protein i. Dagmarhttps://www.blogger.com/profile/00305344272806016411noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-774642215364265622015-05-15T08:25:42.241+02:002015-05-15T08:25:42.241+02:00Hej Anne!
Jag såg inte vart man skulle fylla i ma...Hej Anne!<br /><br />Jag såg inte vart man skulle fylla i mailadressen när man kommenterade. Min mail är iaf carolina.flodell@gmail.com<br />och jag har skrivit Carolina F på min kommentar (räkpasta och bechamelsås)<br /><br />Vänliga hälsningar<br /><br />CarolinaCarolina Fnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-31549526528919488592015-05-14T14:36:45.625+02:002015-05-14T14:36:45.625+02:00Balsamicosås med Pasta
Såsen är grejen. Smält sm...<b>Balsamicosås med Pasta </b><br /><br />Såsen är grejen. Smält smör (2 msk) tillsammans med farinsocker (3 msk) i en kastrull. Häll i balsamvinäger (1,5 dl) och lite rödvin. Tillsätt kycklingbuljong (1 msk), honung, salt och vitpeppar. Koka allt till det är sirapskonsistens. När det är klart lägger man i en klick kallt smör. <br /> <br />Vilken pasta som helst duger till. Stekt kycklingfilé föredrar jag men även kalv funkar fint.<br /><br />pernilla.rydmark @ gmail.comPERNILLAhttps://www.blogger.com/profile/11395815808008428781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-74502468037454098212015-05-14T14:24:42.976+02:002015-05-14T14:24:42.976+02:00One of my many favourites is Rigatoni Pasta Pie. T...One of my many favourites is Rigatoni Pasta Pie. Tastes wonderful and looks absolutely stunning! Takes a while to make but well worth the effort. <br /><br />Toss the cooked pasta with Parmesan cheese. Butter a springform pan. Tightly pack pasta into pan, standing each piece on end. Spread meat sauce on top of pasta.<br />Push the meat sauce into the pasta holes filling each one up. <br /><br />Place in a 200c oven for 15 minutes. Sprinkle mozzarella cheese on top and bake another 10-15 minutes until cheese is golden. Remove from oven and let stand for 15 minutes. Run a knife around the edge to loosen and then unmold.<br />Cut into wedges and serve with any remaining meat sauce you might have!<br /><br />Picture at @leeceelou<br /><br /><br />Katarinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-20791623114558557802015-05-14T11:56:57.184+02:002015-05-14T11:56:57.184+02:00Det verkar vara en fantastisk maskin! Ett gammalt ...Det verkar vara en fantastisk maskin! Ett gammalt favoritrecept med pasta är detta:<br /><br />Stek hackad lök + bacontärningar<br />Tillsätt en dl creme fraiche per portion<br />Låt koka ihop<br />Krydda med pressad vitlök, salt och ganska mycket svartpeppar.<br />Servera till nån pasta där såsen fastnar bra, som t ex stortelli eller rotelle.<br /><br />tinamarianne2000@yahoo.seTinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-61759436145322089292015-05-13T23:05:24.543+02:002015-05-13T23:05:24.543+02:00Jag brukar hetta upp ordentligt med olivolja och s...Jag brukar hetta upp ordentligt med olivolja och sen i med vitlök, chilli citronzest och räkor som en snabb vardagspasta. <br />När jag har mer tid älskar jag en lasagne med den här underbara bechamelsåsen:<br />7 dl mjölk<br />2 dl vispgrädde<br />100 g smör<br />1 dl vetemjöl<br />Muskotnöt<br />peppar<br />salt<br />+ 2-3 dl Riven ostCarolina Fnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-59233295160528160652015-05-13T17:32:07.576+02:002015-05-13T17:32:07.576+02:00Mmm, pasta...
Slice up a couple of nice, meaty to...Mmm, pasta...<br /><br />Slice up a couple of nice, meaty tomatoes per person, fry briefly in olive oil in a really hot pan so they get seared but not mushy, add salt and pepper.<br /><br />Fry up some bacon.<br /><br />Time the above so the bacon is done at about the same time as your pasta of choice - I usually prefer risoni.<br /><br />Mix it all up and top with enough basil leaves to satisfy and some crumbled buffalo cheese. Lots of crumbled buffalo cheese, actually.<br /><br />//Inger<br />twice.magpie [at] gmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-65866077679460988202015-05-12T22:27:47.048+02:002015-05-12T22:27:47.048+02:00Enklaste och snabbaste pastarätten som även är den...Enklaste och snabbaste pastarätten som även är den godaste:<br /><br />Stek färdigtärnad bacon i olivolja. Häll på italienska krossade tomater. Flera nypor basilika och några nypor chiliflarn. Pressa i mycket vitlök. salt och peppar. Liten nypa socker. Låt koka ihop tills den inte är vattnig längre. Häll i nykokad spagetti. Blanda väl. Lägg upp på tallrikar och ös på med parmesan. Så jädra gott!!!<br />Miahttp://www.miaborgelin.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-91695881832901737492015-05-12T21:43:48.960+02:002015-05-12T21:43:48.960+02:00Det är ju inte jag som är kocken i den här familje...Det är ju inte jag som är kocken i den här familjen. Verkligen inte. Så jag skriver: ett paket Kraft Mac & Cheese, mjölk och smör. Följ instruktionerna på paketet. Njut. Bunkra vid USA-resa ;-)<br /><br />Ser du hur jag behöver en maskin?Annikahttps://www.blogger.com/profile/06332286194127759626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-7202378349514085912015-05-11T23:58:21.498+02:002015-05-11T23:58:21.498+02:00Gör vanlig deg med finhackad spenat i. Drygt 100g...Gör vanlig deg med finhackad spenat i. Drygt 100g 00-mjöl per ägg och portion istället för vanliga cirka 100g för spenaten innehåller en del vätska, liten skvätt olivolja i degen ger lite extra styrka och smidighet. Gör till tagliatelle. Skiva kantareller och karl-johan och karamellisera på hög värme i en stekpanna. Tänk en dryg näve skivad svamp per person. Lägg svampen åt sidan. Finhacka banancharlotten och kör på låg värme med smör i samma panna som tidigare. För att framhäva den naturliga sötman i löken får den inte bli brynt och få färg. Blanda sedan ner grädde och timjan och puttra ett par minuter med löken. Koka pastan och ha i den i pannan med svampen och ett par matskedar av pastavattnet. Rör runt allt i pannan och servera på förvärm tallrik och riv parmesan över. <br /><br />David (poeten, du vet vem jag är!)Davidhttps://www.blogger.com/profile/06334831442595347876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-80843716672378553672015-05-11T21:40:07.609+02:002015-05-11T21:40:07.609+02:00Verkar som en underbar maskin!
Min favorit är vod...Verkar som en underbar maskin!<br /><br />Min favorit är vodkapastan. <br /><br />vodka<br />2½ dl kycklingbuljong<br />1 förp krossade tomater<br />salt och peppar<br />1dl grädde<br />Färsk basilika<br />4 portioner Pasta<br /><br />Gör så här:<br />Börja med att steka scharlottenlöken och vitlöken 3-5min i oljan och smöret.<br />Tillsätt vodkan och reducera till hälften tar ca 2-3 min.<br />Häll i kycklingbuljungen och dom krossade tomaterna.<br />Koka upp och låt sjuda medans pastan kokas. <br />När pastan nästan är klar häll i grädden i såsen.<br />När såsen börjar koka ta bort den från plattan och tillsätt den hackade basilikan.<br />Tillsätt även salt och peppar<br />Servera med en god grönsallad och färst bröd!<br />Om man inte vill ha vegetariskt så går det utmärkt att servera en god kycklingfile till.<br /><br />Vicky.larsson@gmail.com<br />Viktorianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-49840520482612745372015-05-11T18:09:52.727+02:002015-05-11T18:09:52.727+02:00Min favoritpastarätt alla kategorier är carbonara!...Min favoritpastarätt alla kategorier är carbonara!! Den står sig genom alla år och älskas av både stor som liten!!! Tröttnar aldrig! <br /><br />Spaghetti Carbonara, 4 port<br /><br />250 g fläsk, bacon eller skinka<br />1 gul lök<br />2 vitlöksklyftor<br />1 dl parmesanost<br />3 msk grädde<br />Salt och peppar<br />300 g pasta<br /><br />Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av svartpeppar.<br /><br />jessica@attlevasunt.sejessica jessica@attlevasunt.sehttp://attlevasunt.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-79753358195793986072015-05-11T18:07:11.454+02:002015-05-11T18:07:11.454+02:00Min favoritpastarätt är oftast en ganska improvise...Min favoritpastarätt är oftast en ganska improviserad pastaskål med avocadokräm och färska grönsaker! <br /><br />1 stor mogen avocado mixas med lite citron, vitlök och basilika. Skär grönsaker som finns hemma, något som blir jättegott är soltorkade tomater, sockerärtor, babyspenat och ångat broccoli i småbuketter. <br /><br />Servera nykokad pasta i en djuptallrik, med färska grönsaker och avocadokrämen, toppa med rostade pumpafrön och servera. Oerhört enkelt och gott!Emmahttps://www.blogger.com/profile/13611665673366634506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-34471871876100257082015-05-10T21:27:21.438+02:002015-05-10T21:27:21.438+02:00Är det sant - inget knådande och kletande mer när ...Är det sant - inget knådande och kletande mer när det ska göras pasta:)<br /><br />Vi är svaga för pasta med musslor.<br /><br />Ingredienser;<br />1 nät blåmusslor<br />5 st scharlottenlök<br />3 st vitlöksklyftor<br />2 dl olivolja<br />4 dl vitt vin<br />Ett stort knippe bladpersilja<br />2 msk fiskfond<br /><br />Hacka vitlök och scharlottenlök grovt.<br />Lägg i bladpersilja och lök i en kastrull med het olivolja.<br />Fräs löken.<br />Tillsätt vinet.<br />Lägg i musslorna.<br />Tillsätt fiskfond.<br />Salta och peppra efter tycke och smak.<br /><br /><br />Lena Langenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-53463261376651233092015-05-10T15:10:10.457+02:002015-05-10T15:10:10.457+02:00Anne, I would be so happy to win this pasta maker,...Anne, I would be so happy to win this pasta maker, it would make things much easier for me :)<br /><br />I loooove cooking pasta, my favorite dish ist pasta bolognese with minced beef, onion, minced garlic, root vegetables (carrots, celeriac, parsnip), tomato paste, a can of plum tomatoes, bay leaves and oregano.<br />The most important thing is to cook the sugo long enough! Serve with parmesan and fresh basil. Njut :)Irenehttps://www.blogger.com/profile/02403656387864954936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-67848661974220465232015-05-10T11:51:57.485+02:002015-05-10T11:51:57.485+02:00Puttanesca is my favourite.
We change the recipe ...Puttanesca is my favourite. <br />We change the recipe depending on what we want but basically we use these measures:<br /><br />1 can of good crushed tomatos<br />2 cloves of garlic - chopped<br />10 kalamata olives - chopped<br />5 anchovie-fillets in oil - chopped<br />1 medium onion - chopped<br />1 tblsp with capers<br />chili, salt and pepper to taste.<br /><br />We fry onion and garlic, add capers and olives and fry a bit more before adding the tomato and seasoning to taste. The longer the simmer the better the sauce.Rebeccahttps://www.blogger.com/profile/02312150233351858618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-21387991680305020542015-05-10T11:20:51.709+02:002015-05-10T11:20:51.709+02:00En favorit som jag är alldeles för dålig på att ta...En favorit som jag är alldeles för dålig på att ta mig för att göra är cannelloni. Egentligen inte knepigare än lasagne, och med minst lika mycket möjligheter till variation, så det är en favorit jag borde göra oftare. Jag fyller gärna rullarna med spenat, ricotta och parmesan. Har tomatsås till, och toppar alltihop med mozzarella. Livhttps://www.blogger.com/profile/12373393430657871662noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-69162847825865892272015-05-09T22:17:18.811+02:002015-05-09T22:17:18.811+02:00Åh så kul!
Bästa pastarätten, förutom pasta o kött...Åh så kul!<br />Bästa pastarätten, förutom pasta o köttbullar med ketchup och hamburgerdressing ;) är kräftpasta.<br />Ta 2/3 tomatjuice och 1/3 grädde, koka ihop med sjukt mycket dragon och krydda även med svartpeppar och salt. Koka tagliatelle till nån minut återstår, häll av o låt koka klart i såsen. Häll i kräftstjärtar, blanda runt och servera!<br />/Christine LorneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-61781471825993885162015-05-09T20:07:39.857+02:002015-05-09T20:07:39.857+02:00Åh, här är vi ju pastaälskare också, men trots att...Åh, här är vi ju pastaälskare också, men trots att jag gärna leker Masterchef och konstant experimenterar i köket så är just hemgjord pasta något jag drar mig för att greja med. En sån här maskin hade ju varit guld att ha!<br /><br />Vi älskar all pasta, generellt ju ostigare desto bättre, men mitt bästa recept är bland det enklaste man kan göra:<br /><br />Koka valfri pasta, gärna lång form typ spaghetti/linguini. Al dente så klart. Häll av vattnet och ner med pastan i kastrullen igen. Drag ner värmen till medelhög, lägg i en ordentlig klick smör och knäck i ett par ägg. (Minst ett per portion pasta du kokt.) Sen rör, rör, rör man tills äggen tillagats, ser lite ut som finkornigt scramblat ägg när det är färdigt. Salta och svartpeppra generöst. Njut! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14789444388792484132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-38629598748219633982015-05-09T18:59:26.479+02:002015-05-09T18:59:26.479+02:00Lätt! Man kokar sin favoritpasta och smörsteker ka...Lätt! Man kokar sin favoritpasta och smörsteker kantareller och relativt finskuren bacon. Detta läggs sedan på pastan tillsammans med lite hackad dragon, samt förstås svartpeppar. Parmesan är också gott på, men inte ett måste pga ändå gott. Fest!Feline Flodinhttps://www.blogger.com/profile/16349529621301254822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-47099324772372481472015-05-09T18:03:04.307+02:002015-05-09T18:03:04.307+02:00Måste ha! :)
En favorit här hemma är pasta med sm...Måste ha! :) <br />En favorit här hemma är pasta med smörsås, såg Joes (masterchef) mamma laga den i tv och var tvungen att prova! <br /><br />Ca 100-150 gram smör<br />Ca 10 stora salviablad eller fler små (färsk)<br />Parmesan efter smak<br />Lite pastavatten<br /><br />Vi brukar använda Barillas Girandole. <br />Koka pasta enligt anvisning.<br /><br />Smält smöret, tills det slutat skumma. Lägg i salviabladen och bryn tills de blir lite krispiga (bränn ej smöret!). Rör ner lite pastavatten och koka ner i en minut eller två. Häll av pastan, blanda med såsen och servera. Parmesan efter smak. Vi brukar servera stekt sparris eller ngn god korv till :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18066158345322252653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-68121968296940612662015-05-09T15:57:51.409+02:002015-05-09T15:57:51.409+02:00Har just suttit en låång stund och blivit väldigt ...Har just suttit en låång stund och blivit väldigt inspirerad av din blogg ;)<br />Jag har en familjefavorit som barnen bara älskar.<br />Jag steker kycklingfile som kryddas med bland annat vitlök och kött och grill krydda i små tärningar.<br />Blandar i 2,5 dl créme fraiche, ett halvt paket philadelphia vitlök och örter och låter det koka i hop.<br />Under tiden tar jag färskt tagliatelle och snabb kokas till al dente. Häller bort vattnet och blandar i hop pastan med kycklingröran.<br />/Kristina<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17182909035674629436noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-62679556675454189842015-05-09T11:04:37.164+02:002015-05-09T11:04:37.164+02:00Den där pastamaskinen verkar ju alldeles fantastis...Den där pastamaskinen verkar ju alldeles fantastisk Anne! <br /><br />Mitt bästa pastarecept är en "tillbehörslasagne" som är helt perfekt till t.ex. grillat!<br /><br />5 dl lätt crème fraiche<br />2 dl mjölk<br />gorgonzola (svårt att ange någon exakt mängd, det är en smaksak hur mycket man vill ha)<br />salt<br />peppar<br />färsk timjan (jag brukar ha i kanske en halv kruka)<br /><br />Färska lasagneplattor (jag brukar köpa två paket)<br /><br />Man blandar ihop alla ingredienser till "ostsåsen" och varvar sedan denna och lasagneplattorna i en form. Gräddas i ugn (200 grader) i ca 20 minuter.<br /><br />Denna lasagne kan varieras mycket. Jag tror att det är chevre istället för gorgonzola i originalreceptet. Jag har även smaksatt med röd pesto någon gång och även haft i svamp och det blir lika gott varje gång!<br /><br />Kram Linda (Honeys matte!)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-44375023548015936752015-05-09T10:58:36.497+02:002015-05-09T10:58:36.497+02:00Delicious and simple!
Pasta With Fresh Herbs, Lem...Delicious and simple!<br /><br />Pasta With Fresh Herbs, Lemon and Peas<br /><br />INGREDIENTS<br />½ cup finely chopped fresh herbs, such as parsley, basil, tarragon, mint and chives<br /> Zest of 1 organic lemon, finely chopped<br />1 garlic clove, finely minced<br />2 tablespoons fresh lemon juice<br />3 tablespoons extra virgin olive oil<br /> Salt to taste<br />¾ pound pasta, any type<br />1 cup frozen peas, thawed<br />¼ cup freshly grated Parmesan or pecorino<br /><br />1. Bring a large pot of water to a boil. Meanwhile, in a large bowl or pasta bowl, combine the herbs, lemon zest, garlic, lemon juice and olive oil.<br />2. When the water comes to a boil, salt generously and add the pasta. A few minutes before the pasta is done, add the peas to the water. When the pasta is just about al dente, remove a half cup of the cooking water and add to the bowl with the herbs. Drain the pasta and peas, toss with the herb mixture and the cheese, and serve.<br /><br />anna.svensson@ki.seAnonymousnoreply@blogger.com