tag:blogger.com,1999:blog-8814165.post112973563810210504..comments2024-03-21T07:01:34.573+01:00Comments on Anne's Food: White Knives?Annehttp://www.blogger.com/profile/18224478760304481724noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-29120116876833556052008-12-05T07:08:00.000+01:002008-12-05T07:08:00.000+01:00I'm pretty sure it was Kyocera, since this was jus...I'm pretty sure it was Kyocera, since this was just when they were being introduced. Since this post, I've gone through at least two of them :) (And I have to admit, I don't remember who the chef was.)Annehttps://www.blogger.com/profile/18224478760304481724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-42447287733793001982008-12-04T23:27:00.000+01:002008-12-04T23:27:00.000+01:00Which ones is it that she uses? Is it the kyocera ...Which ones is it that she uses? Is it the kyocera ones with plastic handles or the swedetech ones with wodden handles?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-1130091976418683142005-10-23T20:26:00.000+02:002005-10-23T20:26:00.000+02:00Keramiska knivar väldigt väldigt hårda. Det har fö...Keramiska knivar väldigt väldigt hårda. Det har fördelen att de behåller skärpan längre men nackdelen är att du inte kan slipa dem själv, samt att de är känsligare eftersom de kan spricka om du skär i något som är för hårt.Fridahttps://www.blogger.com/profile/10535441920288166143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-1129811437169448972005-10-20T14:30:00.000+02:002005-10-20T14:30:00.000+02:00Elena - thank you!! :)Gunnel - jag kanske måste ko...Elena - thank you!! :)<BR/><BR/>Gunnel - jag kanske måste komma och provskära lite :) Tror inte jag har testat keramiska knivar alls! De ser ju väldigt fräcka ut, de där vita..Annehttps://www.blogger.com/profile/18224478760304481724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-1129798945324634242005-10-20T11:02:00.000+02:002005-10-20T11:02:00.000+02:00Jag köpte 2 i Japan.Och märket är mycket riktigt K...Jag köpte 2 i Japan.Och märket är mycket riktigt Kyocera Tyvärr var det svårt att hitta modeller , mina är ganska små, 13 och 15 cm tror jag. Storleken kan jag tänka beror på att japanska händer är små... Jätteskarpa.<BR/>De är även väldigt lätta, både för och emot med det. Å andra sidan är det säkert en vanesak.<BR/>Jag tänkte maila min Japankontakt idag angående andra knivar så får du veta lite mera om Global.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8814165.post-1129751393928678182005-10-19T21:49:00.000+02:002005-10-19T21:49:00.000+02:00Asian chefs love ceramic knives because they are e...Asian chefs love ceramic knives because they are extremely sharp and have a precise cut, especially with "squishy" vegetables like tomatoes. Once I tried my Japanese cooking teacher's and was really impressed. It cut like sushi knives, without all the maintenance issues. Still, I am happy to use my all-purpose Thai cleaver - I love the ritual of sharpening it before use!Anonymousnoreply@blogger.com